YNAO OpenIR  > 丽江天文观测站(南方基地)
Java技术在小型自动望远镜中的应用与实现
其他题名The application and realization of Java technology in little automatic
徐军
学位类型硕士
导师陈东
2008-06-12
学位授予单位中国科学院研究生院(云南天文台)
学位授予地点北京
学位专业天体物理
关键词全自动 望远镜 测光
摘要随着物质生活水平的提高,许多小型的自动天文望远镜走进了普通大众的家庭以及中小学。这些望远镜被天文爱好者们用来观赏夜空美景以及进行科普宣传,这并没有充分发挥这部分望远镜的作用。本论文利用现有的设备,实现了对望远镜的计算机控制、CCD数据采集以及提供了数据处理程序接口。为这些业余望远镜用于天文研究提供计算机控制以及数据处理提供方法。 论文分为六章,第一章介绍了小型自动望远镜的发展历史以及用于天文观测的优点,然后介绍了课题的内容以及研究意义。第二章描述了现有的设备以及在此基础上的系统设计。接着第三章和第四章介绍了系统是如何实现的。最后一章对已经做的工作做了总结以及对以后的发展做了展望。
其他摘要With the improvement of living standards, many small automatic astronomical telescopes went into the public families and the primary and secondary schools. These astronomical telescopes were used to watch the night sky as well as popular Science publicity. However, this did not play the role of this part of telescope. This paper realized the computer control of telescope、CCD data Acquisition and supply the interface of data dispose. And this paper supplied a method of data dispose and telescope control. This thesis is divided into five chapters. The first chapter first introduces the history of the automated telescopes and the advantages of used for astronomical observations, introduces the background, content and significance of the study. Chapter 2 describes the existing equipment, as well as on the basis of this system design. Then chapters III and IV talk about how the system is achieved. The final chapter summarizes the work that has already been done and in the future development of the search.
学科领域天文学
页数78
语种中文
文献类型学位论文
条目标识符http://ir.ynao.ac.cn/handle/114a53/5559
专题丽江天文观测站(南方基地)
推荐引用方式
GB/T 7714
徐军. Java技术在小型自动望远镜中的应用与实现[D]. 北京. 中国科学院研究生院(云南天文台),2008.
条目包含的文件
文件名称/大小 文献类型 版本类型 开放类型 使用许可
Java技术在小型自动望远镜中的应用与实(3042KB)学位论文 开放获取CC BY-NC-SA浏览 请求全文
个性服务
推荐该条目
保存到收藏夹
查看访问统计
导出为Endnote文件
谷歌学术
谷歌学术中相似的文章
[徐军]的文章
百度学术
百度学术中相似的文章
[徐军]的文章
必应学术
必应学术中相似的文章
[徐军]的文章
相关权益政策
暂无数据
收藏/分享
文件名: Java技术在小型自动望远镜中的应用与实现.pdf
格式: Adobe PDF
所有评论 (0)
暂无评论
 

除非特别说明,本系统中所有内容都受版权保护,并保留所有权利。